Houtrot reparatie

Houtrot voorkomen is beter dan genezen. Toch is er een schitterende oplossing voor reeds bestaande houtrot in bijvoorbeeld kozijnen, deuren of drempels.

Door houtrot aangetaste gevelelementen, welke voorheen alleen door dure timmerwerkzaamheden verholpen konden worden, kunnen nu op een aanzienlijk goedkopere wijze duurzaam gerepareerd worden met het “Window-Care” systeem.

Hieronder kunt u foto’s bekijken van ons werk in volgorde van werkwijze met als laatse foto’s het eindresultaat.

cardio appkopiekopie

Houtrot begint meestal op de plaatsen die lang of vaak vochtig blijven. Op deze foto’s is goed te zien dat het onder een raam of in de hoeken het geval is geweest.

houtrot voor

Bovenstaande foto ziet er echt niet goed uit maar let op het eindresultaat.

Hier zijn de meeste rotte plekken geheel weggezaagd en gefreesd. Dit is noodzakelijk om het juiste resultaat te krijgen. Houtrot moet immers wegblijven en nooit weer terugkomen.

Ook hier is het rotte hout volledig weggefreesd. De “wond” die hierbij onstaat wordt van een hechtprimer voorzien, opgevuld met nieuw hout en
vervolgens met een kunsthars in vorm hersteld.

Van boven ziet het er zo uit, het oude slechte hout is geheel verdwenen om met een gezond kozijn verder te gaan.

Ook bij scharnieren of bij sierlijsten is dit de perfecte oplossing. De hars is tot in detail aan te brengen

Op deze foto’s is duidelijk het nieuwe hout te zien welke door de kunsthars keurig en naadloos aansluit op het bestaande, nog goede kozijn.

 

Houtrot na herstel

Gronden, schilderen en de kozijnen zien er weer als nieuw uit.

 

Het eindresultaat van een behandeling met het Window Care Systeem door Jura schilderwerken. Het vergt vakkennis en ervaring om dit weer als nieuw te krijgen. Bij ons bent u aan het goede adres.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van schilderwerk voor uw woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via het contact formulier of vraag een offerte aan.

button-offerte-aanvragen